×

رنگ ساختمانی؛ معرفی و بررسی کامل مشخصات رنگ نما ساختمانی

در این مقاله از سایت سینا ایرانی زاده درباره رنگ ساختمانی توضیح دادیم همراه ما باشید.


رنگ ساختمانی

در دنیای اطراف ما رنگ‌ ها هرکدام نماد و ویژگی‌ هایی دارند که فرد متناسب با سلیقه و ویژگی‌ های شخصیت خود رنگ مورد علاقه‌ اش را انتخاب می‌کند. رنگ‌ ها تأثیر به‌ سزایی در محیط اطراف ما دارند و جزء عناصر مهم در دکوراسیون داخلی خانه محسوب می‌شوند.

بعضی رنگ‌ های روشن و یک‌دست را می‌پسندند و بعضی دیگر رنگ‌ های تیره و مات. علی رغم اینکه امروزه متریال‌ های جدید برای پوشش دیوار به وجود آمده‌اند ولی رنگ ساختمانی همچنان کاربرد فراوانی دارد.

اگر قصد دارید تغییراتی در فضای محل کار و یا خانه خود ایجاد کنید که حس و حال بهتری برای شما ایجاد کند، ولی نمی‌خواهید هزینه‌ی زیادی را متقبل شوید، رنگ آمیزی بهترین گزینه است. امروزه تنوع زیادی در رنگ ساختمانی ایجاد شده که شما می‌توانید با صرف کمی زمان اطلاعات خود را در این زمینه افزایش داده و در نهایت بهترین نوع رنگ ساختمانی را انتخاب کنید.

در ادامه به تفسیر انواع رنگ ساختمانی و کاربردهای آن‌ها می‌پردازیم تا شما با انتخاب بهترین و با کیفیت‌ ترین متریال از زیبایی محیط اطراف خود لذت ببرید.




رنگ نما

پیشنهاد مطالعه : طراحی آشپزخانه 2020


انواع رنگ ساختمانی براساس جنس و ویژگی


رنگ پلاستیک

این رنگ از قدیمی‌ ترین رنگ‌ های ساختمانی است. کار با این نوع رنگ بسیار راحت است، به گونه‌ای که خودتان هم می‌توانید این کار را انجام دهید، کافی است که به نکات ظریف استفاده از آن توجه نمایید.

هنگام رنگ آمیزی باید کنید که رنگ نه خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ باشد. رنگ پلاستیک مزایا و معایبی دارد؛ از جمله مزایای آن می‌توان به بدون بو بودن آن اشاره کرد. حلال رنگ پلاستیک آب است و به حلال‌ های نفتی نیاز ندارد.

قیمت مناسبی دارد و به دلیل مات بودن ایراد های کار را به خوبی پوشش می‌دهد. از معایب رنگ پلاستیک غیرقابل شست‌ و شو بودن آن است. ماندگاری این رنگ پایین است و مقاومت کمی نسبت به نور خورشید دارد. رنگ پلاستیک پوشش خوبی بر روی سطوح فلزی و چوبی ندارد.


رنگ روغن

رنگ‌ های روغنی خود به سه دسته مات، براق و نیمه مات تقسیم می‌شوند که هرکدام ویژگی‌ های خاص خود را دارند.


رنگ روغن براق:

این رنگ ساختمانی مقاومت، ماندگاری و پوشش‌ دهی نسبتاً خوبی دارد و موج و ایرادات گچ کاری را تا حدودی پوشش می‌دهد. این نوع رنگ ساختمانی صد در صد قابل شست‌ و شو است و به خاطر براق بودن باعث روشنایی بیشتر فضا می‌شود.


رنگ روغن نیمه مات و مات:

این نوع رنگ ساختمان نسبت به رنگ روغن براق نور را منعکس نمی‌کند ولی پوشش‌ دهی خوبی دارد و ایرادات گچ کاری را نسبت به رنگ روغن براق به خوبی پوشش می‌دهد. این دسته از رنگ‌ های روغنی، بسیار ملایم و زیبا و قابل شست‌ و شو هستند و به راحتی تمیز می‌شوند، پس انتخاب مناسبی برای آشپزخانه یا حال هستند.

رنگ روغنی به دلیل بوی خاصی که دارد ممکن است به مذاق بسیاری از افراد خوش نیاید و می‌توان گفت تقریباً برای دیوار های داخلی استفاده نمی‌شود و بیشترین کاربرد آن برای سطوح فلزی، چوبی و اجزای خارجی ساختمان است. از آن جایی که حلال این نوع رنگ یک حلال نفتی به نام تینر است می‌تواند بسیار مضر باشد.


رنگ ساختمان نانو

این نوع رنگ ساختمانی به صورت مایع است و با وسیله‌ های مختلف از جمله قلمو یا غلطک قابل استفاده است. در اکثر موارد بدون حلال استفاده می‌شود. نسبت به شرایط جوی (گرما یا سرمای شدید) بسیار مقاوم است و بهترین گزینه برای نمای بیرونی ساختمان محسوب می‌شود.

این نوع رنگ روی انواع سطوح قابل اجرا است از سیمان گرفته تا چوب و.... . رنگ نانو آنتی باکتریال و قابل شست‌ و شو است. یکی از ویژگی‌ های منحصر به فرد این رنگ آن است که می‌توان به صورت بی‌ رنگ (شفاف) از آن استفاده کرد. رنگ نانو را می‌توان با اضافه کردن رنگدانه‌های حلال به رنگ‌ های متنوع تبدیل کرد.

علی‌رغم مزایای زیاد، رنگ ساختمان نانو به دلیل مقرون‌ به‌ صرفه نبودن کاربرد زیادی ندارد.


رنگ ساختمان اکریلیک

رنگ اکریلیک جزء رنگ‌های ساختمانی جدید است. نسبت به رنگ پلاستیک از نظر قابل شست‌ و شو بودن خیلی بهتر است و برخلاف رنگ روغن بوی آزار دهنده ندارد. نسبت به نور خورشید مقاوم است و پوشش خوبی روی تمام سطوح دارد.

نکته‌ی حائز اهمیت در مورد رنگ ساختمانی اکریلیک این است که حتماً باید با غلطک کار کنید زیرا در صورت استفاده از قلمو رد قلمو به صورت واضح روی سطح دیوار می‌ماند.


رنگ مولتی کالر

رنگ ساختمان مولتی کالر ترکیبی از رنگ‌ های مختلف با طرح‌ های متفاوت است. ظاهر برجسته این رنگ ساختمانی خاصیت تزئینی به آن می‌دهد. کار با رنگ مولتی کالر بسیار راحت و آسان است و نیاز به هیچ نوع حلال یا ترکیب نفتی ندارد.

رنگ ساختمانی مولتی کالر نسبت به بقیه رنگ‌ های ساختمانی بیشتر دوست‌ دار محیط زیست است و به دلیل چسبندگی خوبی که دارد روی تمامی سطوح قابل استفاده است. شما بسته به سلیقه و سبک دکوراسیون محیط اطرافتان می‌توانید انواع مختلفی از این نوع رنگ را انتخاب نمایید.


رنگ بلکا

بلکا جزء جدید ترین پوشش‌ های دیواری است که در دسته رنگ نما قرار می‌گیرد. در ساخت این نوع رنگ از الیاف سلولزی استفاده شده است. این نوع رنگ نما پوششی شبیه به کاغذ دیواری دارد که می‌تواند ایرادات دیوار را به خوبی بپوشاند. رنگ بلکا به لحاظ اقتصادی بسیار مقرون‌ به‌ صرفه است و کار با آن بسیار راحت است و همچنین سرعت اجرای آن بر روی سطوح مختلف بسیار بالا است، بنابراین می‌تواند انتخاب بسیاری از افراد باشد.


رنگ ساختمانی ضد حریق

این نوع رنگ ساختمان ضد حریق و نسوز است و هنگامی که شعله‌ های آتش به آن برخورد می‌کند حجیم شده و کف می‌کند و در نهایت یک لایه محافظ بدون درز در برابر رسیدن آتش به لایه زیرین ایجاد می‌کند. اساس این نوع رنگ ساختمانی آب است و به هیچ گونه حلال یا ماده نفتی نیاز ندارد.


رنگ کنیتکس

رنگ کنیتکس نوعی رنگ نما یا چرم نما است که پوشش برجسته روی سطوح ایجاد می‌کند. دوام و پوشش‌ دهی این نوع رنگ نما بسیار بالا است و در برابر شرایط جوی و آب و هوایی مقاومت بالایی دارد.

مواد تشکیل دهنده این نوع رنگ نما پرلیت، پنبه نسوز، مواد رنگی و رزین است. رنگ کنیتکس به سه دسته روغنی، اکرولیک و پلاستیک تقسیم می‌شود، که هرکدام کاربرد مخصوص به خود دارند.



BEAUTY IS
IN SIMPLICITY

برای مشاوره و بازدید از پروژه و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.

جدیدترین پروژه ها

THE LATEST PROJECTS

جدیدترین پروژه ها

THE LATEST PROJECTS

دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




REQUEST AND INITIAL VISIT

درخواست بازدید اولیه

جهت بازدید و برآورد هزینه خود توسط کارشناسان حرفه ای ما، فرم را تکمیل و ارسال نمایید.