
شماره موبایل / ایمیل خود را وارد کنید
شماره موبایل / ایمیل خود را وارد کنید
برای خرید چراغ led توکار بهتر است پیش از هر چیز درباره انواع آن اطلاعات کافی کسب کنید. چرا که در دنیای چراغهای توکار تنوع بسیار زیادی وجود دارد و این تنوع علاوه بر سلیقه شما، اهداف نورپردازی را هم در بر میگیرد و نکاتی در این میان وجود دارد که باید پیش از اقدام به خرید درباره آنها اطلاعات کافی داشته باشید. در ادامه این مطلب، درباره خرید چراغهای توکار و انواع آن اطلاعات مفیدی را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
چراغ توکار چیست؟
ایدهی استفاده از چراغهای توکار، پیش از نورپردازی مخفی و برای نورپردازی عمومی در فضاها و محیطهای خاص عملی شد. چراغهای توکار تا چند سال اول، تنها برای موزههای تاریخی، بناهای مهم و در درون استخرهای شنا مورد استفاده قرار میگرفت و کم کم، استفاده از آن در محیط خانهها و دیگر اماکن نیز، مورد توجه معماران قرار گرفت. پس از آن بود که انواع چراغهای توکار در مدلها و طرحهای مخلتف تولید و روانه بازار شدند. پس از توسعه لامپهای led و نورهای نواری مانند smd ها، چراغهای تو کار نیز گسترش یافتند و امکان استفاده از این نوع لامپها در نورپردازیهای حرفهای نیز فراهم شد. امروزه خرید چراغ led توکار یکی از رایجترین انتخابها برای نورپردازی مؤثر در خانهها، ساختمانهای تجاری، فضای سبز و دیگر اماکن محسوب میشود.
یک چراغ توکار از یک محفظه یا بدنه، دهانه یا قالب، قاب یا فریم و لامپ تشکیل میشود که گاهی بر حسب نیاز میتواند درون محفظه نیز آینهای طرحدار کار شده باشد تا نور ساده را به نورهای شکسته با طرحهای مختلف تبدیل نماید. همچنین ابعاد انواع این چراغها با توجه به کاربرد آنها میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال چراغ توکار مخصوص سقف، بین 10 تا 18 سانتی متر متفاوت است و برای کف و راه پله ممکن است چراغهای نقطهای با قطر 2.5 سانتی متر تا چراغهای کشیده به عرض پله استفاده شود. ابعاد چراغهای توکار را باید با توجه به نیاز خود مشخص کنید و طبق استانداردهای لازم، نسبت به خرید آنها اقدام نمایید. به عنوان مثال برای سقفهای با ارتفاع 2.5 متری باید از چراغهای 10 سانتی متری و سقفهای بلندتر، از چراغهای بزرگتر استفاده نمایید.
لامپی که برای این چراغها استفاده میشود نیز میتواند متفاوت باشد. درون چراغهای توکار ممکن است از انواع لامپ رشتهای، فلورسنت، هالوژن، الای دی و یا حتی از چراغهای کم مصرف عادی نیز استفاده شود. هر یک از این لامپها مزایای خاص خود را ایجاد میکنند و بنابراین، استفاده از انواع آنها با اهداف مختلف شما مشخص خواهد شد. دلیل آنکه بسیاری از افراد خرید چراغ led توکار را انتخاب میکنند، این است که این نوع چراغها مزایای متعددی دارند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
مزایای خرید چراغ led توکار
در میان انواع چراغ توکار موجود در بازار، دسته چراغ led توکار از باقی انواع آن پرطرفدارتر است. دلیل این موضوع میتواند مزایایی باشد که در این نوع از نورپردازیهای توکار وجود دارد. در اینجا برخی از مزایای این محصول را بررسی میکنیم:
دوام فیزیکی بالا:
بدنه اغلب این چراغها و همچنین قاب آنها از دوام فیزیکی بالایی برخوردار است.
طول عمر لامپ:
لامپهای led به طور عمر بالا معروف هستند و این موضوع از آنجایی اهمیت دارد که تعویض چراغهای توکار گاهی ممکن است دشوارتر از سایر چراغها باشد. به همین دلیل چراغ led توکار میتواند برای مدت زمان بیشتری بدون سوختن و خراب شدن، روشن بماند.
نور دهی مناسب:
لامپهای led قادر هستند نوری با عمق و شدت مناسب تولید کنند و به این وسیله تعداد چراغهای مورد نیاز را به حداقل کاهش خواهند داد.
مصرف انرژی کمتر:
در میان تمامی انواع لامپهای موجود در بازار، لامپهای led کمترین میزان مصرف برق نسبت به میزان روشنایی که ارائه میکنند را دارند. از این رو خرید چراغ led توکار میتواند هزینههای مصرفی برق را نیز تا حد زیادی کاهش دهد.
ایجاد گرمای کمتر:
یکی از مشکلات استفاده از پروژکتورها، لامپهای هالوژن و لامپهای سنتی، ایجاد گرما و مصرف انرژی بالا است. چیزی که در لامپهای led در حداقل حالت ممکن است و کمترین گرما را در فضا ایجاد میکند.
تنوع بسیار زیاد:
فریمها و طرحهای بسیار متنوعی برای چراغهای توکار led وجود دارد و این تنوع فراوان، یکی از مهمترین دلایلی است که باعث استقبال فراوان مردم از این نوع چراغها گردیده است.
قیمت مناسب:
در کنار تمام مزایای نامبرده، چراغ توکارهای led از قیمت مناسبی نیز برخوردارند و با توجه به کاهش هزینه انرژی و نوردهی فراوان، یک گزینه اقتصادی به حساب میآیند.
انواع چراغ توکار موجود در بازار
برای آنکه بتوانیم تمامی انواع چراغهای توکار موجود را نام ببریم شاید نیاز به مقالهای مجزا داشته باشیم؛ چرا که تنوع این محصول بسیار زیاد است و میتوان آنها را به شکلهای مختلفی دستهبندی کرد. اما سادهترین قاعده برای دستهبندی این محصول این است که از نظر کاربرد، آن را به چهار دسته زیر تقسیم کنیم:
• چراغهای سقفی:
رایجترین نوع چراغهای توکار است که برای نورپردازی عمومی فضاها مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع چراغها معمولاً برای پخش کردن نور در محیط هستند و تنها نوع هالوژن آنها است که برای نور پردازی تأکیدی مورد استفاده قرار میگیرد.
• چراغهای دیواری:
چراغهای دیواری ممکن است بر روی راهپلهها، دیوارهها و... مورد استفاده قرار میگیرد و به صورت نور نقطهای، تأکیدی و رشتهای ممکن است استفاده شود.
• چراغهای دفنی:
یکیدیگر از انواع چراغ توکار که برای نورپردازی فضای سبز، تأکید در حجم یک اثر هنری و مواردی نظیر این مورد استفاده قرار میگیرد و برای دفن در زمین طراحی شده است.
• چراغهای زیر آبی:
این چراغها نوعی چراغ دیواری هستند که به دیوارههای داخلی استخرها وصل میشوند و نفوذ آب به آنها غیر ممکن است.
جمع بندی:
بجز دستهبندی فوق، چراغهای توکار را میتوان با توجه به شکل آنها، نوع چراغ کار شده در آنها، جنس بدنه آنها و... نیز دستهبندی نمود. اگر شما نیز قصد خرید چراغهای توکار را داشته باشید، پس از کسب اطلاعات فوق باید به سراغ لیست قیمت چراغ توکار رفته و با توجه به هدف خود و بودجهای که برای نورپردازی در نظر دارید، بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید. سعی کنید در این مورد حتماً از یک متخصص نورپردازی و یا معمار داخلی نیز مشورت بگیرید.
برای مشاوره و بازدید از پروژه و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.
دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟
شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.