×

پنتری چیست و چه کاربردی دارد؟

در این مقاله از سایت سینا ایرانی زاده درباره پنتری توضیح دادیم همراه ما باشید.


پنتری

از اواسط قرون وسطی، در آمریکا و اروپا مکانی در نزدیکی آشپزخانه برای نگهداری نان یا بیکن و... ساخته می‌شد و از آشپزخانه صرفاً برای آشپزی استفاده می‌شد.

در آشپزخانه‌ های آسیایی با توجه به تفاوت‌ های فرهنگی این مکان به صورت متفاوت‌ تری و به صورت کابینت‌ های چوبی ساخته می‌شد. پنتری که امروزه به عنوان یکی از فضا‌ های جدید در خانه‌ های مدرن اجرا می‌شود، مجموعه‌ ای از قفسه‌ ها است که در قسمت کوچکی از خانه نصب می‌شود. این کلمه از یک کلمه فرانسوی (pan) که به معنای نان است الهام گرفته شده است.

از این فضا معمولاً برای نگهداری وسایل آشپزخانه یا برخی مواد خوراکی که دور از یخچال سریع فاسد نمی‌شوند، مثل ترشی، نان، غلات، حبوبات، کنسرو‌ها، خوار و بار، ادویه‌ ها، وسایل بهداشتی، مواد شوینده و... استفاده می‌شود و آن را می‌توان در سایز‌ های مختلف و با اشکال مختلفی اجرا کرد.


مزایا نصب و اجرای پنتری

هدف از طراحی و نصب این نوع کابینت‌ ها استفاده حداکثری از فضای خانه و ایجاد نظم و زیبایی در ظاهر آشپزخانه است. قفسه‌ ها ممکن است جنس متنوعی داشته باشند و روی چوب یا ام دی اف و... قابل اجرا و طراحی هستند.

این فضا معمولا در نزدیکی آشپزخانه یا حتی در آشپزخانه نصب می‌شود تا به راحتی بتوان به ظروف یا مواد غذایی و خوراکی موجود در آن دسترسی پیدا کرد. قفسه‌ ها معمولاً به صورت قابل مشاهده ساخته می‌شوند بنابراین یافتن مواد یا ظروف مواد نیاز از داخل قفسه‌ ها کار آسانی است و لازم نیست زمان زیادی را برای پیدا کردن مواد مورد نیاز صرف کنید.

از طرفی برای طراحی آن معمولاً از فضاهای بدون کاربرد و خالی خانه استفاده می‌شود و به همین دلیل حتی برای خانه‌ های کوچک قابل طراحی و اجرا است و مشکل کمبود فضا و کابینت آشپزخانه را به‌ راحتی حل می‌کند.

در واقع این قسمت، بخش اضافه‌ ای در اختیار فرد قرار می‌دهد تا بتواند مقدار بیشتری از مواد و وسایل را نگهداری کند بنابراین می‌توان به جای خرید روزانه مواد غذایی، خرید را به صورت عمده انجام داد و مواد خریداری شده را در این کابینت‌ ها انبار کرد. با اجرای پنتری فضای آشپزخانه دل باز‌ تر و مرتب‌ تر دیده می‌شود.

از دیگر مزایای نصب پنتری می‌توان به این مطلب اشاره کرد که با توجه به ذخیره مواد خوراکی وسایل بیشتر، با توجه به افزایش قیمت کالا‌ ها می‌توان از پرداخت هزینه بیشتر جلوگیری کرد. پس نصب آن علاوه بر این که بوسیله نظم دادن به ظاهر خانه به افراد آرامش روانی و فکری می‌بخشد، می‌تواند به عنوان گزینه‌ ای برای پس‌ انداز پول و پرداخت هزینه کمتر مفید باشد.

گاهی ممکن است بوی برخی مواد غذایی مثل ادویه‌ها بر سایر مواد تأثیر بگذارد و طعم و مزه نامطلوبی به مواد غذایی بدهد، در این شرایط با استفاده از این قفسه‌ بندی‌ ها مواد غذایی را می‌توان به خوبی از یکدیگر جدا کرد تا کیفیت مواد حفظ شود.



پنتری



طراحی پنتری

هیچ محدودیتی برای محل اجرا و نصب طبقات وجود ندارد. پنتری را می‌توان حتی در اتاق برای نگهداری هر نوع وسیله‌ای اجرا کرد. به عنوان مثال می‌توان فضایی را در زیر پله یا در کنار ماشین لباسشویی برای نگهداری مواد شوینده برای طراحی و اجرای طبقات در نظر گرفت.

کارشناسان با توجه به فضای محل مورد نظر و مساحتی که برای اجرای قفسه‌ ها قابل دسترس است، اشکال و سایز‌ های مختلفی از پنتری را می‌توانند طراحی نمایند. در سایز طبقات محدودیتی وجود ندارد و براساس متراژ خانه ممکن است به اندازه یک اتاق بزرگ باشد یا در یک فضای کوچک در یکی از قسمت‌ های خالی خانه اجرا شود، حتی می‌توان به صورت یک کابینت مخفی طراحی شود.

قفسه‌ ها باید مستحکم و مقاوم باشند تا تحمل وزن وسایلی که در آن‌ ها قرار می‌گیرد را داشته باشند. طبقات و پارتیشن‌ ها باید به گونه‌ای طراحی شود که بتوان هر شکل ظرف یا موادی را در آن قرار داد.

جنس دیواره‌ های پنتری می‌تواند چوبی یا شیشه‌ ای یا حتی مات باشد و برای قفسه‌ ها از متریال فلزی یا چوبی استفاده می‌شود. در کل جنس و سایز و شکل به سلیقه و بودجه مورد نظر شما وابسته است. قفسه‌ های کشویی می‌توانند یک انتخاب مناسب برای دسترسی راحت‌ تر به وسیله‌ های داخل پنتری باشند.

در ادامه چند ایده کاربردی برای زیبا‌تر شدن فضای نگهداری پیشنهاد می‌دهیم:

پیشنهاد مطالعه : لاندری 


ایده‌ هایی برای جذاب‌ تر دیده شدن پنتری


استفاده از تخته سیاه به عنوان درب اصلی:

این کار باعث می‌شود با نوشتن لیست مواد و وسایل داخل پنتری روی تخته سیاه، به‌راحتی و بدون نیاز به باز کردن درب آن از محتوای آن اطلاع داشته باشید. استفاده از تخته سیاه برای نوشتن یادداشت‌ های روزانه یا خرید‌ های مورد نیاز هم می‌تواند مفید باشد.


استفاده از ظروف هماهنگ:

سعی کنید مواد غذایی به عنوان مثال ادویه‌ ها یا حبوبات را در ظرف‌ های هم شکل بریزید در این صورت هماهنگی جالبی بین ظروف ایجاد می‌شود و نظم و ترتیب قفسه‌ ها را چندین برابر می‌کند. بهتر است ظروف شفاف باشند تا مواد داخل آن‌ ها به راحتی دیده شود.


استفاده از حداکثر فضا‌ های خالی خانه:

می‌توانید از هر فضایی در آشپزخانه یا خانه برای نصب قفسه‌ ها استفاده کنید، به عنوان مثال اگر در آشپزخانه تابلویی نصب است می‌تواند از فضای پشت تابلو برای قرار دادن وسایل استفاده کنید به این ترتیب آشپزخانه شما مجهز به یک پنتری مخفی خواهد شد.


روشنایی:

روشنایی فضا تاثیر زیادی در ظاهر آن دارد. می‌توانید از انواع لوستر‌ ها و چراغ‌ ها برای روشنایی فضای داخلی طبقات استفاده کنید.


طراحی دیواره‌ های قفسه‌ ها:

می‌توانید دیواره‌ های قفسه‌ ها را با توجه به محلی که پنتری در آن قرار دارد تزئین کنید یا به توجه به وسایل داخل آن یا حتی رنگ و طرح دیوار‌ های خانه از رنگ‌ های متفاوتی برای دیواره پنتری استفاده کنید. برای مخفی کردن پنتری می‌توانید رنگ آن را به رنگ دیوار‌ های اطراف در بیاورد.


برچسب زدن به قفسه‌ ها یا ظروف:

زدن برچسب مشخصات مواد به قفسه‌ ها یا ظروف نگهداری برای شناسایی راحت‌تر مواد و وسیله‌ ها بسیار کاربردی و مفید است. ممکن است به عنوان مثال دو ادویه شکل تقریبا مشابهی داشته باشند، با این کار احتمال خطا در انتخاب آن‌ها وجود نخواهد داشت.


فضا‌ های رایج برای اجرای پنتری

  • زیر سینک
  • زیر کشو هایی که با زمین فاصله دارند
  • کنار یخچال
  • گوشه‌ های کابینت‌ ها



پنتری



BEAUTY IS
IN SIMPLICITY

برای مشاوره و بازدید از پروژه و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.

جدیدترین پروژه ها

THE LATEST PROJECTS

جدیدترین پروژه ها

THE LATEST PROJECTS

دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




REQUEST AND INITIAL VISIT

درخواست بازدید اولیه

جهت بازدید و برآورد هزینه خود توسط کارشناسان حرفه ای ما، فرم را تکمیل و ارسال نمایید.