×

لاندری چیست؟

در این مقاله از سایت سینا ایرانی زاده درباره لاندری توضیح دادیم همراه ما باشید.


لاندری چیست؟

اگر علاقه‌ مند به داشتن یک فضای ایده‌ آل برای شستشو و خشکشویی لباس‌ های خود هستید، حتما با طراحی لاندری روم برای خانه‌ ها آشنایی دارید.

در گذشته شستشوی لباس در مکانی بیرون از خانه مانند زیر زمین انجام می‌شد و با گذشت زمان در طراحی منازل، قسمتی از آشپزخانه به لباسشویی اختصاص یافت. ولی امروزه در اکثر طراحی‌ های مدرن منازل یکی از اتاق‌ ها را به صورت اختصاصی برای لاندری روم در نظر می‌گیرند و تمامی مراحل شستشو، خشکشوی و اتوکشی لباس‌ ها در همان مکان صورت می‌گیرد.

نکته مهم این اتاق‌ها نوع دیزاین و دکوراسیونی است که در آن اجرا می‌شود و می‌تواند در عین زیبایی و مدرن بودن، به فضایی کاربردی و مفید در خانه تبدیل شود. در ادامه به نحوه‌ی اجرای یک لاندری روم و نکات مهم پیرامون این موضوع پرداخته خواهد شد.

اصطلاح لاندری به معنای شستشوی لباس و لاندری روم از عبارت انگلیسی Laundry Room برگرفته شده و به معنای اتاقی مختص شست‌ و شوی لباس‌ ها است. در بیشتر خانه‌ های مدرن با اضافه کردن لوازم مورد نیاز شستن و خشک کردن لباس‌ ها به یک اتاق بر طبق طراحی اصولی تمامی کارها و خدمات مربوط به شست‌ و شوی لباس‌ها در آن اتاق انجام می‌گیرد.

در حقیقت لاندری روم شکل پیشرفته و مدرنی از رختشویی خانه‌ های قدیمی است که بر طبق اصول دکوراسیون داخلی مدرن و در یک اتاق جداگانه در داخل خانه طراحی می‌شود. این سبک معماری غربی به تازگی در خانه‌ های جدید ایرانی طرافداران بسیاری پیدا کرده است.


چه لوازمی در لاندری روم استفاده می‌شود؟

در یک لاندری روم می‌توان بر حسب فضای مفید و قابل استفاده از این لوازم استفاده نمود:

ماشین لباسشویی و ماشین خشک‌ کن که هم به صورت مجزا و هم به صورت ترکیبی قابل استفاده است، مهم‌ ترین لوازمی هستند که در وجود آن‌ها در لاندری روم ضروری است. برای سهولت در استفاده بهتر است که این دو دستگاه در مجاورت یکدیگر قرار داشته باشند. علاوه بر این در این فضا بر حسب میزان هزینه‌ای که جهت تهیه تجهیزات و دیزاین آن در نظر گرفته شده است از لوازمی به شرح زیر استفاده می‌شود:

یک میز اتو و اتو، یک جا لباسی برای آویز کردن لباس‌ های اتو شده، قفسه‌ هایی برای قرار دادن مواد شوینده و اتو و میز اتو، سبدهایی برای جدا سازی لباس‌ های کثیف و سینک ظرفشویی برای شست‌ و شوی لباس‌ های ظریف و سایر چیز هایی که بهتر است به صورت جدا شست‌ و شو شوند.

پیشنهاد مطالعه: پنتری 


بهترین مکان برای جانمایی لاندری روم

در انتخاب بهترین مکان برای لاندری روم ابتدا به اولویت‌ های خود توجه کنید و بر طبق آن مناسب‌ ترین اتاق را برای جانمایی برگزینید. به عنوان مثال اگر تمایلی به شنیدن سر و صدای اضافه ندارید دور ترین مکان به اتاق خواب را انتخاب کنید.

اگر بخواهید دسترسی ساده‌ تری به سبد های نگهداری لباس کثیف داشته باشید بهتر است که نزدیک‌ ترین اتاق به حمام یا اتاق خواب را برگزینید که پس از استحمام و یا تعویض لباس و جمع آوری لباس‌ های کثیف به سادگی به شست‌وشوی آن‌ها بپردازید.

از آنجا که برای آویز کردن لباس‌ های شسته شده نیاز فضای باز دارید، می‌توانید اتاقی را که به تراس یا بالکن نزدیک است را به عنوان لاندری روم انتخاب نمایید.



لاندری



نکات مهم در طراحی بهینه لاندری

پس از برگزیدن بهترین مکان برای لاندری، نحوه طراحی و دیزاین این اتاق برای استفاده بهینه از تمام فضای موجود از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر اتاق نسبتاً بزرگی را به این کار اختصاص داده‌اید برای جایگذاری لوازم مورد استفاده دغدغه چندانی نخواهید داشت.

اما اگر با کوچک بودن اتاق روبرو هستید و بعد از قرار دادن ماشین لباسشویی و خشک کن فضای مفید چندانی برای جای گذاری لوازم دیگر نداشتید، می‌توانید طراحی و چیدمان این فضا را بر اساس نکات زیر انجام دهید:

• از آنجا که ماشین لباسشویی مهم‌ ترین ابزار در لاندری روم است، بهتر است مکانی را برای آن در نظر بگیرید که فضای کافی در جلوی درب برای جا به‌ جایی لباس‌ ها و در پشت لباسشویی برای تعمیرات احتمالی وجود داشته باشد.

• به منظور استفاده حداکثری از فضای اتاق پیشنهاد می‌شود که با تعبیه چند کمد و قفسه لوازمی مانند اتو، مواد شوینده، حوله‌ های تمیز و رخت و لباس‌ های کثیف را در آن‌ ها قرار دهید.

• با استفاده از تجهیزات تاشو برای لوازمی مانند میز اتو می‌توانید بدون ایجاد پرتی در اتاق، جای مناسبی طراحی کنید و در زمان مورد نیاز از آن استفاده نمایید.

• آویز های مخصوص لباس را در گوشه‌ ای از دیوار اتاق تعبیه کنید و همچنین با شلف‌ های دیواری و افزودن وسایل تزئینی و گلدان‌ های طبیعی یا دکوری محیط شاداب‌ تری را برای مکان شست‌ و شوی لباس‌ ها فراهم کنید.

• اگر تمایلی به شنیدن سر و صدای اضافه در خانه ندارید بهتر است که از در های عایق صوتی استفاده کنید.

• از آنجا که لاندری روم با رطوبت و آب سر و کار دارد بهتر است که از کفپوش‌ های ضد آب برای پوشش کف این اتاق استفاده کنید تا نیازی به صرف هزینه‌ های مجدد جهت تعمیر کفپوش‌ ها نداشته باشید.

• اگر اتاق لاندری به در و پنجره رو به فضای باز دسترسی دارد و از نور طبیعی بهره‌مند است، پس مشکل چندانی بابت نور اتاق نخواهید داشت. در غیر اینصورت بهتر است که با یک نورپردازی ملایم و رنگ روشن برای دیوارها، فضای یکنواخت این اتاق را کمی برای خود دلنشین‌ تر کنید.

اگر فضای کافی برای لاندری در خانه ندارید، می‌توانید با طراحی اصولی و اجرای حرفه‌ ای در گوشه بلا استفاده خانه مانند زیر زمین، زیر پله، انباری‌ های متصل به آشپزخانه و ... مکانی کاربردی ایجاد کنید و همچنین با نصب و راه اندازی اصولی لوازم و تجهیزات، فضایی اختصاصی برای شست‌ و شو و خشک کردن لباس‌ های خود در منزل ایجاد نمایید.

لاندری روم فضایی برای شست‌ و شو، خشک کردن و اتو کشی لباس‌ ها در خانه است که در گذشته هم وجود داشته، ولی امروزه با طراحی و دیزاین مدرن و اصولی در یکی از اتاق‌ ها به اجرا در می‌آید.

این ایده خلاقانه از به هم ریختگی و پراکندگی لوازم مربوط به شست‌ و شوی لباس در خانه جلوگیری می‌کند و اگر از طراحان مجرب در این زمینه کمک بگیرید می‌توانید حتی از کوچک ترین فضای خانه به عنوان لاندری، به گونه‌ ای کاربردی و مفید استفاده نمایید.



طراحی لاندری



BEAUTY IS
IN SIMPLICITY

برای مشاوره و بازدید از پروژه و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.

جدیدترین پروژه ها

THE LATEST PROJECTS

جدیدترین پروژه ها

THE LATEST PROJECTS

دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




REQUEST AND INITIAL VISIT

درخواست بازدید اولیه

جهت بازدید و برآورد هزینه خود توسط کارشناسان حرفه ای ما، فرم را تکمیل و ارسال نمایید.