
شماره موبایل / ایمیل خود را وارد کنید
شماره موبایل / ایمیل خود را وارد کنید
امروزه ترمووود یا چوب فرآوری شده در صنعت ساخت و ساز کاربردهای زیادی را در بر میگیرد. یکی از دلایل استفاده از آن این است که تنوع زیادی را در محیط ایجاد میکند و حس طبیعی بودن محیط را به بقیه القا میکند. ترمووود علاوه بر زیبا کردن محیط در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت، تغییرات دمایی و حشرات مختلف مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. همچنین نمای چوبی ترمووود، جذابیت خاص و طبیعی به محیط میبخشد. در اینجا با کلیه اطلاعات مفید در زمینه ترمووود آشنا میشویم و انواع ترمووود موجود در بازار را بررسی میکنیم. همچنین فاکتورهای مؤثر بر قیمت انواع چوب ترمووود را معرفی میکنیم.
ترمووود چیست؟
ترمووود از چوب گونه کاج و چوب زبان کنجشک تولید میشود. در ساخت آن از مواد شیمیایی استفاده نمیشود و فقط تحت حرارت و گرما تولید میگردد. به عبارت دیگر؛ ترمووود نوعی چوب فرآوری شده است که توسط مکانیزمهای پیشرفته حرارت ساخته میشود و دوام و ماندگاری بالاتری در مقایسه با سایر چوبها دارد. در ادامه با انواع این فرآورده چوبی بیشتر آشنا میشویم:
انواع ترمووود موجود در بازار
Thermo-D: ترمووود نوع D از انواع با دوام این محصول است. به همین دلیل این نوع از ترمووود برای نمای ساختمان و کلیه قسمتهای بیرونی ساختمان مناسب است. دوام و ماندگاری ترمووود نوع D در برابر عوامل رطوبتی، بالا است. بنابراین در صورتی که برای نمای خارجی استفاده شود میتواند در برابر بارش باران و برف عمر مفید طولانیتری داشته باشد. این نوع از ترمووود در دمای 220 درجه سانتی گراد تولید میشود.
Thermo-S: ترمووود نوع S به گونهایی تولید شده است که در برابر عوامل محیطی، تغییر ابعاد نداشته باشد. اما تغییر ابعاد این نوع از ترمووود در برابر رطوبت به میزان 6 الی 8 درصد دیده میشود. علاوه بر این؛ در برابر عوامل رطوبتی مقاومت کمتری نسبت به نوع Thermo-Dدارد. این نوع از محصول بهتر است برای کارهای ظریف و کارهای داخلی ساختمان استفاده شود. همچنین توصیه میشود در مکان هایی از ان استفاده شود که کمتر در معرض عوامل مخرب قرار داشته باشد. این نوع ترمووود در دمای 190 درجه سانتی گراد تولید میشود.
این نوع دستهبندی بر طبق روش تولید و میزان حرارتی که چوب تحت آن فرآوری شده است؛ انجام گرفته است. اما در نوعی دیگر از دسته بندی ترمووود، جنس چوبی که در آن به کار رفته است؛ حائز اهمیت است و بر این اساس هم شناخته میشود. در ادامه این نوع از دستهبندی ترمووود بر اساس جنس چوب را بررسی میکنیم:
ترمووود با چوب نرم: ترمووود با چوب نرم با استفاده از چوب کاج ساخته میشود. با وجود ظرافت زیاد و دوام کم این نوع از چوب بهتر است در دیوارها استفاده شود. اما برای کفپوش مناسب نیست. به دلیل این که کفپوش تماس بیشتری با عوامل مخرب دارد و زودتر دچار آسیب میشود.
ترمووود با چوب سخت: ترمووود با چوب سخت با استفاده از چوب زبان گنجشک ساخته میشود. این نوع چوب دوام و مقاومت بالاتری نسبت به چوب نرم دارد. به همین دلیل برای استفاده به عنوان کفپوش یا نمای خارجی مناسبتر است. این نوع چوب همان طور که از نامش مشخص است میتواند در برابر عوامل محیطی دوام خوبی از خودش نشان دهد.
مزایای ترمووود نسبت به سایر چوبها
ترمووود در دیزاینها و زیبایی دکوراسیون داخلی و نمای خارجی، تأثیر بهسزایی دارد و میتواند حس طبیعت را برای افراد تداعی کند. این محصول در برابر رطوبت، خوردگی و خم شدن مقاوم است. علاوه بر این؛ رنگ آن ثابت است و به مرور زمان حتی اگر در شرایط هوایی مختلف هم قرار بگیرد، تغییر نمیکند. ترمووودها در برابر حشرات مختلف، قارچها و کپکها دچار آسیب نمیشوند. همچنین در برابر آتش و تغییرات دمایی نسبت به سایر چوبها، دوام بالایی دارند. این نوع محصول چوبی نسبت به سایر چوبها وزن کمی دارد و برای بخشهایی از ساختمان که نیاز به نمای کم وزن دارند؛ مفید است. اگر در دیوارها از ترمووود استفاده شود میتواند تا حدی عایق صدا نیز باشد.
کاربرد ترمووود در ساختمان
این فرآورده چوبی زیبا در مکانهای مختلف قابلیت استفاده دارد و میتواند زیبایی دکوراسیون داخلی و نمای خارجی یک ساختمان و سازه را چندین برابر کند. برخی از قابلیتهای پر کاربرد این محصول در زیر آورده شده است:
1- در ضخامتهای مختلف، قابل استفاده در دکوراسیون داخلی و نمای خارجی ساختمان
2- قابل استفاده در کنارههای استخرها و سونا
3- قابل استفاده در روف گاردنها و گلخانههای کوچک
4- کفپوش و دیوارپوش
5- پله، آلاچیق، پنجره، درب، قرنیز
6- ایجاد فضایی خاص و منحصر به فرد
7- ایجاد فضایی کاملا طبیعی
معایب ترمووود نسبت به سایر چوبها
اولین عیب چشمگیر در این محصول قیمت بالای آن است. معمولاً این فرآورده چوبی نسبت به سایر چوبها قیمت بالایی دارد. مورد دیگر این است که این فرآورده چوبی قابلیت انحنای خوبی ندارد. بنابراین استفاده از آن در بخشهای منحنی شکل و دوار ساختمانها کار دشواری است. به همین دلیل باید مطمئن شوید شخصی که میخواهد آن را نصب کند نیز فرد ماهر در این زمینه است.
قیمت انواع چوب ترمووود، در بازار
قیمت انواع چوب ترمووود در بازار وابسته به قیمت ارز است. علاوه بر این به نوع این محصول و ضخامت و عرض آن نیز بستگی دارد. بنابراین نمیتوان قیمت واقعی این محصول را ارائه داد. انواع ترمووود با ضخامتهای مختلف در بازار موجود هستند. اما متداولترین ضخامتهای موجود در بازار این محصول، 16 میلی متر، 19 میلی متر، 26 میلی متر و 42 میلی متر است که هر کدام قیمت متفاوتی دارند. نمونههای خارجی ترمووود ساخت فنلاند هستند؛ اما در سالهای اخیر نمونههای ایرانی این محصول نیز تولید شده است. قیمت ترمووود ایرانی نسبت به نمونههای خارجی مناسبتر است. برای دریافت قیمت واقعی این محصول میتوانید به صورت تلفنی استعلام قیمت نمایید. با این کار از قیمتهای به روز این محصول آگاه میشوید.
در اینجا به معرفی ترمووود، انواع ترمووود موجود در بازار و مزایای ترمووود نسبت به سایر چوبها پرداخته شد. در صورتی که قصد تغییر دکوراسیون دارید استفاده از انواع ترمووود و رنگهای متنوع آن انتخاب خوبی است. برای ایجاد تغییر و تحول در نمای داخلی و خارجی ساختمان میتوانید از این فرآورده چوبی زیبا استفاده نمایید. این کار باعث میشود حس طبیعت در فضای منزل به خوبی تداعی شود.
برای مشاوره و بازدید از پروژه و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.
دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟
شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.