شماره موبایل / ایمیل خود را وارد کنید
شماره موبایل / ایمیل خود را وارد کنید
در این مقاله از سایت سینا ایرانی زاده درباره پله بتنی توضیح دادیم همراه ما باشید.
اگر بخواهیم از اهمیت پله در تمامی سازه ها صحبت کنیم باید گفت که در واقع پله دو سطح که با یکدیگر اختلاف ارتفاع دارند را وصل میکند. پله نیز ساده ترین راه برای رسیدن به بخش ها و ارتفاعات مختلف در یک محوطه یا یک ساختمان است.
قطعاً همهی ما از اهمیت و نقش راه پله در سازه های ساختمانی آگاه هستیم، چرا که راه پله فقط یک مسیر رفت و آمد نیست، بلکه طرح لرزه ای ساختمان محسوب میشود و میتوان گفت بخش مهمی از سازه است که در برابر زلزله مقاومت بالایی دارد و این ویژگی نیز یک مشخصهی شناخته شده است.
به طور کلی اجرای راه پله در سازه های بتنی کار بسیار سخت و دشواری است و نیاز به مهندسی دقیق دارد. طراحی، آرماتور بندی، قالب بندی، بتن ریزی، اجرای سنگ و پله و ... از جمله مراحلی است که در ساخت یک پلهی بتنی انجام میشود.
برای اجرای بینقص طرح پله بتنی باید نقشه ها و جزئیات از جمله متریال مانند بتن اکسپوز یا سایر انواع بتن ها به دقت انتخاب و طراحی گردند. ما در این مقاله قصد داریم تا نحوهی درست ساخت پله بتنی و مراحل مختلف ساخت آن را با شما در میان بگذاریم، پس تا انتها با ما همراه باشید.
خب همان طور که گفتیم، پله از اجزای بسیار مهم یک سازه است که در ساخت آن باید به ریزه کاری های بسیاری توجه شود و کاملاً منطبق با اصول و با رعایت جزئیات ساخته شود.
در ادامه با مراحل مختلف اجرای پله بتنی آشنا میشویم:
پله های گرد نوعی از پله ها هستند که به دلیل فضای کمی که برای اجرا نیاز دارند معمولاً در خانه ها مورد استفاده قرار میگیرند. پله های تک بازو نوع بعدی پله ها هستند که اصولاً برای بهم وصل کردن ارتفاعات کم مورد استفاده قرار میگیرند.
پله های دو طرفه نوع رایجی از پله ها هستند که از دو رمپ غیر هم جهت با یک پاگرد در وسط شان تشکیل شدهاند و در نهایت به پله های چند بازو میرسیم که به دلیل داشتن چند پاگرد در طول مسیرشان جزء راحت ترین پله ها هستند، البته به همین دلیل هم فضای زیادی را برای اجرا میطلبند.
پلکان دالی پیوسته با دو خم، پلکان دالی با پاگرد چرخشی، پلکان حلزونی چشم- دار بتنی، پله بتنی دارای تیر باربر، پلکان بتنی معلق یا طرهای، و پلکان از پیش ساخته شده، از دیگر انواع پله ها هستند.
کف پله همان قسمتی است که کف پا روی آن قرار میگیرد و باید به اندازه ای باشد که کف پا به راحتی روی آن قرار گیرد یعنی نه آنقدر عرض کمی داشته باشد که کف پا به طور کامل به روی آن قرار نگیرد و نه آنقدر پهن و عریض باشد که قدم گذاشتن روی پلهی بعدی را با مشکل مواجه کند و تعادل فرد را برهم بزند.
چشم پله یا چاه پله فاصلهی بین بازو های پله ها است که با دو گردش و یک پاگرد ساخته می شوند. پاگرد حد فاصل بین دو شمشیری پله در پله های U شکل است. طاق پله ارتفاع بین سقف بالای سر تا کف پله است.
قبل از اینکه اقدام به ساخت پله بتنی کنید همواره این 2 نکته را مد نظر داشته باشید، شیب پله و ارتفاع پله. قطعاً این موضوع که راه پله ای که میسازید شیب تند طاقت فرسا یا شیب کند کسل کننده ای نداشته باشد حائز اهمیت است.
در این رابطه باید قبل از اقدام به ساخت راه پله، طول و ارتفاع را در نظر بگیرید. ابعادی که استفاده میکنید باید با توجه به کاربری سازه متفاوت باشد. علاوه بر این موضوع، ارتفاعی که برای هر پله در نظر میگیرید نیز موضوع بسیار مهمی است که با تعداد پله ها نیز رابطهی نزدیکی دارد. ارتفاع پله ها با توجه به کاربری سازه میتوانند بین 16 تا 20 سانتی متر باشند.
همان طور که در بالا هم به آن اشاره کردیم، آرماتور بندی، قالب بندی و بتن ریزی 3 فاکتور مهم در اجرای پله بتنی است.
هدف از آرماتور بندی در واقع نوعی اسکلت سازی برای راه پله است که استحکام پله را افزایش میدهد. برای آرماتور بندی پله بتنی به صورت اصولی باید رمپ اول نیم طبقه به فونداسیون سازه متصل شود تا بارهایی که به دو رمپ ابتدایی وارد میشوند به زمین وارد شوند.
در آرماتور بندی رعایت مقدار پوشش بتن و بستن میلگرد های عرضی به طولی با استفاده از مفتول انجام میگیرد. بستن درست مفتول ها نیاز به حساسیت بالایی دارد چرا که باعث میشوند آرماتور ها به درستی و در جای محاسبه شده قرار بگیرند و در زمان بتن ریزی از جای خود حرکت نکنند.
در ساخت پله بتنی برای ساخت قالب کف رمپ و پاگرد از تخته های چندلایی روغن کاری شده استفاده میشود تا پس از خشک شدن بتن به راحتی قابل جدا کردن باشند. برای محکم نگه داشتن قالب بندی کف رمپ و پاگرد نیز از یک جک استفاده میشود.
بتن ریزی در اجرای پله های بتنی یک مرحلهی حساس و حیاتی است و به دقت بالایی نیاز دارد. ریختن بتن تیر، سقف و راه پلهی طبقه زیرین آن باید به طور هم زمان انجام شود. نکتهی مهم در بتن ریزی رمپ این است که بتن را باید از پایین به بالا ریخته شود تا به این روش دوغاب سیمانی در بالا و سنگدانه ها در پایین جمع نشوند.
همان طور که خواندید، راه پله تنها یک راه گذر و محل رفت و آمد نیست و اهمیت زیادی در سازهی شما دارد، به همین دلیل هم برای ساخت راه پله نکات زیادی را رعایت میکنند و تمامی جزئیات را در نظر میگیرند و همه چیز را دقیق انجام میدهند، چرا که نقص و خطا در ساخت راه پله های هر یک از طبقات موجب دردسر در ساخت دیگر پله های طبقات بالا میگردد. با مشخص شدن اهمیت پله و اهمیت استحکام پله، به این مهم دست مییابیم که برای ساخت انواع پله از جمله پله بتنی باید از متخصیصین باتجربه و دارای سابقه کار موفق، کمک گرفت تا اصول مربوط به ساخت پله بتنی را مرحله به مرحله و با دقت فراوانی انجام دهند.
ما مفتخریم که این عملیات را به بهترین شکل ممکن و با مهندسی دقیق، با استفاده از متریال با کیفیت و به صورت کاملا حرفهای برای شما انجام دهیم و همانطور که حسن سابقهی خود را طراحی و اجرای دکوراسیون، کابینت، آشپزخانه، داخل خانه و... نشان دادهایم، در ساخت پله بتنی نیز کیفیت خود را به نمایش بگذاریم.
برای مشاوره و بازدید از پروژه و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.
دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟
شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.